Hva er MOTOR TUNING?

Facebook
Twitter
Email
Print

Del på

Facebook
Twitter
Epost
Print

Chiptuning er vidt begrep som dekker det meste innen optimalisering av styreenheten i bilen.

I biler fra 80 og 90 tallet bytter man gjerne en chip i styrenheten, mens de fleste biler etter år 2000 lar seg programmere gjennom bilens diagnosekontakt eller direkte i styreenheten. Bilens styreenhet er like avansert som en datamaskin, og vi optimaliserer motoren ved å bytte software i styreenheten. 

Mange biler er i dag levert fra forhandler i en «nedtunet» utgave. Med vår software installert vil motoren jobbe mer effektivt på lavere turtall slik at den ikke må tynes på samme måte for å oppnå ønsket hastighet. Mange lurer på om dette er skadelig for bil og motor det er ikke skadelig , men det er fortsatt viktig å følge bilens serviceintervaller. 

Hos ChipSpesialisten kalles det motoroptimalisering, da dette er hva vi gjør. Når en bilprodusent utvikler en ny bil, ser han på et par aspekter: De må konkurrere med de viktigste konkurrentene både på ytelse og pris, og med for mye motorkraft vil dette utløse unødvendige avgifter i mange land.

Hva ChipSpesialisten gjør er å utnytte forskjellen mellom den opprinnelige effekten som motoren leveres med fra fabrikken, og den potensielle effekten som motoren kan produsere, fremdeles med sine originale komponenter slik at dette er innenfor deres grenser for sikkerhet.

Avhengig av type bil kan vi normalt øke effekten med 20-40%.

Er dette lett som et knappetrykk? Nei det er ikke. Programvareutviklingen er en lang og tidkrevende operasjon, og det er hundrevis av tilbydere som hevder at de er de beste. Vi vet at mange er gode, men det eneste problemet er at det også er mange som ikke holder mål i hele tatt. Selv om bilen føles grei å kjøre, betyr ikke det at motoren har det på samme måte.

En bil som er riktig optimalisert av et selskap som vet hva de gjør, vil ha samme levetid, samme serviceintervaller, bedre drivstofføkonomi og bedre kjøreegenskaper. Denne motoren har da som vi fortalte innledningsvis blitt  optimalisert for å utføre sitt beste innen sine begrensninger.

Vi benytter oss kun av kvalitets leverandører som feks. Sedox Performance og Alientech, dette betyr at du som kunde trygt kan optimalisere bilen din hos oss.

© Copyright 2007-2024   |   ChipSpesialisten.no   |   Org nr: 918728384   |   All rights Reserved 

Skroll til toppen